Chiftele de linte verde

Parerea cititorilor
[Total: 19 Medie: 4.8]

Revin cu o reteta de post, portivita inclusiv in alimentatia copiilor, de la varste destul de mici. Asa cum v-ati obisnuit, reteta se prepara usor si rapid, intr-o jumatate de ora fiind deja in farfurie.

Ingrediente chiftele de linte verde

1 cana de linte
1 cana de fulgi de ovaz
1 morcov
1/4 ceapa
1 buchet de coriandru proaspat
ulei
sare



Mod de preparare chiftele de linte verde

1. Lintea se lasa cateva ore in apa, de preferat peste noapte, conform indicatiilor de pe ambalaj. Apoi se scurge bine de apa.

2. Fulgii de ovaz de maruntesc in blender pana cand devin praf.

3. Jumatate din cantitatea de linte se pune in blender, impreuna cu ceapa, coriandrul proaspat si putina sare.

4. Dupa ce amestecul devine cremo, se toarna peste jumatatea din cantitatea de linte ramasa, apoi se adauga morcovul dat pe razatoare si fulgii de ovaz macinati.

5. Din continutul obtinut, faceti cu mainile ude gogoloaie pe care apoi le turtiti pentru a se coace dine la interior chiftelele.

6. Puteti pune chiftele obtinute intr-o tigaie cu ulei bine incins, la prajit, dar eu prefer varianta coapta, mai sanatoasa, mai ales ca asa o pot savura cu incredere si copiii. Deci, intr-o tava cu hartie de copt, aliniez chiftelele si le pun la cuptor pana se coc.
Prepararea retetei dureaza cu totul sub o jumatate de ora. Chiftelele se pot servi imediat dupa ce au fost scoase din cuptor, ca fel principal, insotite de garnitura preferata.

Save

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *