Curry cu linte rosie

Curry cu linte rosie

Parerea cititorilor
[Total: 14 Medie: 5]

Plina de fibre, proteine, fier si vitamina B, lintea nu numai ca nu este deloc scumpa, dar este si un foarte bun inlocuitor al carnii in perioadele de post sau pentru vegetarieni. Gasiti mai jos o reteta de linte rosie de origine indiana, careia curry-ul si ghimbirul ii dau un gust aparte, gata sa ne rasfete papilele gustative.

Ingrediente curry cu linte rosie

250g linte rosie uscata
2 cartofi
3 morcovi
2 cepe
4 catei de usturoi
1 lingura bulion
2 lingurite de ghimbir tocat marunt
1 lingurita de curry
1 foaie de dafin
ulei
sare



Mod de preparare curry cu linte rosie

  1. Lintea rosie se lasa la rece in apa, cel putin 12 ore. Eu am pus-o la frigider in apa seara si am gatit-o abia a doua zi.
  2. Intr-o cratita cu putin ulei bine incins se pun la calit ceapa, morcovul, usturoiul si ghimbitul, toate tocate marunt.
  3. Dupa ce ceapa se inmoaie, se adauga o lingurita de curry si sare, amestecand pana cand toate ingredientele se coloreaza de la curry.
  4. Se adauga cartoful, foaia de dafin, lintea si 4 cani de apa si se lasa la fiert pana cand toate ingredientele se fierb bine. Eu am lasat la fiert aproximativ 25 de minute, iar pentru a ma asigura ca mancarea este gata, am incercat sa rup cu furculita bucatelele de morcov, morcovul fiind cel care fierbe cel mai greu dintre ingrediente.
  5. Opriti focul si puteti deja sa serviti curry-ul cu linte rosie.

La servire, se pot adauga rondele de ceapa verde deasupra sau patrunjel, dupa preferinte. De asemenea, puteti pune alaturi si lamaie, pentru cei care vor sa adauge putin suc de lamaie la curry. Pofta buna!

Save

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *