Supa de somon finlandeza

Lohikeitto (supa de somon finlandeza)

Parerea cititorilor
[Total: 15 Medie: 4.9]

„Lohi” inseamna somon in finlandeza, iar „keitto” supa. Azi preparam supa de somon! Aceasta supa cremeoasa de peste este foarte populara in tarile scandinave si este probabil si una din cele mai gustoase supe de peste pe care le vei gusta vreodata.

Si nu numai atat, dar se si prepara foarte usor. Ai nevoie de 10 minute ca sa o pregatesti, plus o jumatate de ora de fiert si supa este gata.

Ingrediente supa de somon finlandeza

500 grame somon proaspat
4-5 cartofi
2 fire de praz
150 ml de lapte
2 legaturi de marar
piper boabe

Mon de preparare supa de somon finlandeza

  1. Pune la fiert cartofii taiati cubulete, cu cateva boabe de piper negru.
  2. Toaca cele 2 fire de praj si adauga-le la fiert, impreuna cu cartofii.
  3. Dupa ce cartofii si prazul au fiert,  adauga somoul taiat cuburi si lasa-l la fiert pana cand devine opac – aproxinativ 5 minute. Nu amesteca supa in timp ce fierbe, pentru a nu faramita bucatile de somon.
  4. Adauga laptele in supa, sare dupa gust si mararul tocat. Mai lasa supa pe foc pentru cateva minute si supa este gata si poate fi servita.

Save

Save

Save

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *