Paste cu scoici si calamari

Pastele cu scoici si calamari ale Gratielei

Parerea cititorilor
[Total: 21 Medie: 4.6]

Astazi, prietena mea Gratiela ne vorbeste despre obiceiurile si preferintele ei culinare si ne ofera reteta ei favorita, de paste cu scoici si calamari. Reteta o gasiti la sfarsitul postarii, cu ingredientele calculate pentru doua portii de paste cu scoici si calamari si modul de preparare.

Gusturile se discuta, Retete pe gustul meu

Gratiela, se spune ca pentru fiecare om, cea mai buna mancare este cea specifica tarii in care s-a nascut. Esti ce acord?
Nu cred neaparat ca mancarea traditonala trebuie sa o avem zilnic in meniul nostru, desi am inceput sa fiu o gurmanda si sa o apreciez din ce in ce mai mult, dar doar de sarbatori… ce imi place foarte mult sa am in meniu sunt mancarurile lejere, gen paste, care se prepara intr-un timp foarte scurt si sunt si consistente… imi plac foarte tare pastele cu fructe de mare si cele cu asparagus.

Iti place sa gatesti? Te consideri un bucatar bun? Cat timp petreci in bucatarie?
Surprinzator, am descoperit ca imi place sa gatesc si uneori chiar ma relaxeaza acest lucru, ma consider un bucatar destul de priceput si inventiv. Timpul maxim pe care il petrec in bucatarie este cam o ora… Sora mea ar avea de completat aici. Ar zice ca ma pricep de minune sa reciclez mancarea fara sa iti dai seama :))

Iti plac dulciurile? Care e desertul tau preferat?
Imi plac dulciurile in general, desi nu am un preparat preferat.



Mancarea preferata din copilaria ta este…
Mancarea copilariei mele sunt clar cartofii prajiti si carnea fripta.

De unde iti iei retetele?
Intotdeauna cand vine vorba de retete consult internetul, desi nu am un site preferat.

Spune-mi 5 ingrediente care nu lipsesc niciodata din bucataria ta.
Cartofii, brocoli, pastele, panceta, oua…

Cand ai mancar ultima data la fast food?
Spre rusinea mea cel putin o data la 3 zile mananc fast food din lipsa de timp… imi place mult mancarea de acest gen, desi sunt constienta ca nu este cea mai buna alegere.

Bautara preferata
Berea

Condimentul preferat
Condimentul preferat este chilli, pe care il adaug in orice fel de mancare. Sunt dependenta de picant.

Cina perfecta
Cina perfecta este acasa impreuna cu sotul meu, mancand paste cu fructe de mare, cu un vin alb alaturi.

Fructe sau dulciuri?
Imi plac amandoua, desi m-am hotarit in ultimul timp sa nu prea mai mananc duciuri. Deci fructe. Kaki sau pomelo.

Salata sau friptura?
Friptura. Friptura cu salata.

Ceai sau cafea?
Cafea, clar.

La restaurant sau acasa?
Acasa, ca imi gateste amo.

Si acum reteta mult asteptata de paste cu scoici si calamari.

Ingradiente paste cu scoici si calamari:

240g paste linguini
10 bucati de scoici
4 calamari
1/2 dovlecel zucchini
3 rosii cherry
1 lingura rasa de faina
1 catel de usturoi
1/2 ceasca de vin alb
ulei
sare

Mod de preparare paste cu scoici si calamari:

  1.  Pui pastele la fiert in apa cu putina sare. Pentru o portie se folosesc cam 110 – 120 de grame de paste. Deci pui cam 240 de grame de paste la fiert, pentru 2 portii. Mie imi plac pastele linguini. Seamana cu spaghetele, dar sune mai late.
  2. Dovleceul, pe care il tai felii, il pui la calit cu un catel de usturoi.
  3. Adaugi si calamarii si scoicile si le calesti.
  4. Peste dovlecel, scoici si calamari pui 2-3 rosii cherry, taiate in 2 sau in 4.
  5. Le mai lasi pe foc putin, sa se inabuse si torni vinul alb deasupra.
  6. Dupa cateva minute adaugi apa, o cescuta mica de apa si lasi totul putin pe foc, sa se inabuse.
  7. Apoi adaugi 2 prafuri de faina peste, cam o lingura rasa, o adaugi in ploaie, ca sa se lege.
  8. Intre timp s-au fiert si pastele, le scurgi bine si le pui in tigaie, peste sos si le mai lasi pe foc un minutel, ca sa patrunda sosul in paste.
  9. Si reteta este gata, iei pastele si le asezi frumos in farurie si pot fi servite, impreuna cu un pahar de vin alb.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *