Plescavita - pljeskavica sarbeasca

Plescavita – pljeskavica sarbeasca

Parerea cititorilor
[Total: 3 Medie: 5]

Plescavita este un hamburger sarbesc, facut dintr-o combinatie de carne de vita si porc, care poate fi preparat la gratar, prajit sau copt. Numele lui vine de la plejasak, cuvant ce inseamna „a aplauda”, pentru ca miscarea prin care se da forma plescavitei este similara aplauzelor.

Plescavita se serveste de obicei cu ceapa tocata. Se pot adauga felii de rosie si o lipie sau se poate servi ca un hamburger, într-o clifa pe un pat de ceapa, cu ajvar (pasta de ardei cu vinete) sau kajmak (caimacul laptelui fiert, de bivoliţă sau vacă) si legume crude.

Ingrediente plescavita – pljeskavica sarbeasca

400 grame carne de vita tocata
100 grame carne de porc tocata
2 catei de usturoi tocati marunt
1/2 ceașcă de ceapa tocata marunt
1,5 lingurita de sare
1 lingura boia dulce sau chili

Mod de preparare plescavita – pljeskavica sarbeasca

1. Intr-un castron mare se amesteca ceapa, usturoiul, carnea tocata de vita si porc, sarea si boiaua si se amesteca bine.
2. Lasati amestecul de carne la frigider pentru cateva ore, pentru deveni ferm.
3. Incalziti gratarul sau tigaia.
4. Avand mainile umede, impartiti amestecul in 6 portii egale si apoi dati fiecarei parti de carne forma unui cerc, cu diametrul de aproximativ 10 centimetri.
5. Gatiti fiecare plescavita pentru aproximativ 7 minute pe fiecare parte.
6. Plascavita poate fi servita, alaturi de ceapa, ajvar si legume crude sau sub forma de hamburger.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *