Ardei umpluti cu carne de porc

Ardei umpluti (cu carne de porc)

Parerea cititorilor
[Total: 21 Medie: 5]

O reteta romanesca, usor de gatit, la care revin adesea cu drag. Gasesti mai jos reteta de ardei umpluti cu ingredientele calculate pentru 2 portii. Spor la gatit si pofta buna!

Ingrediente ardei umpluti

4 ardei grasi
350g carne toata de porc
40g orez
1 ceapa
1 ceasca pasta de tomate (sau 2 rosii mari bine  coapte)
1/2 lingurita de cimbru uscat
1 lingurita de boia
1/2 lingurita de zahar
ulei
sare
piper
paine proaspata si smantana



Mod de preparare ardei umpluti

  1. Ardeii se spala, li se desface cu grija cotorul si semintele si se cutura bine pentru a nu mai ramane seminte in interiorul lor.
  2. Ceapa, tocata marunt, se caleste pentru cateva minute in ulei, cu putina sare, pana cand devine transparenta. Se adauga orezul, si se mai tine cam 2 minute pe foc, amestecand in continuu, dar fara a adauga apa, apoi se lasa la racit. O varianta mai sanatoasa, pentru ca eu in mod normal incerc sa evit pe cat se poate calitul si prajitul ingredientelor, ar fi fost ca ceapa sa fie fiarta pana cand devenea transparenta si apoi scursa de apa. Insa in acest caz gustul final ar fi avut se suferit.
  3. Cand amestecul nu mai este fierbinte, se adauga carnea tocata, verdeata si condimentele si se amesteca bine.
  4. Daca se folosesc rosii proaspete, acestea vor trebui oparite, decojite si pasate, motiv pentru care eu prefer sa folosesc direct pasta de tomate deja preparata.
  5. In mod normal, aceasta compozitie ajunge pentru a umple 4 ardei, deci se imparte compozitie in 4 parti agale, cate una pentru fiecare ardei, si apoi se pune in ardeii curatati de seminte. Orezul de va umfla si poate da peste daca ardeii sunt prea plini, deci lasa loc compozitiei sa creasca.
  6. Ardeii se aseaza unul langa altul, in picioare, intr-o cratita. Peste ei se pune pasta de rosii, sare, o jumatatea de lingurita de zahar si apa, cat sa acopere ardeii apoi cratita se pune pe foc, la fiert pentru aproximativ 45 de minute, pana cand carnea si orezul se fierb bine.
  7. Mie imi place ca dupa cele 45 de minute pe foc sa ii mai bag  10 – 15 minute la cuptor-ul preincalzit, dat incet.

Se servesc bineinteles calzi, cu smantana si paine. Sa aveti pofta!

Save

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *