Reteta cheesecake

Cheesecake

Parerea cititorilor
[Total: 20 Medie: 5]

Cheesecake este un desert dulce, pe straturi. Stratul principal este un amestec de branza moale proaspata cu oua si zahar, iar stratul de jos este o baza creata din biscuiti zbrobiti.

Poate fi coapta sau nu, de obicei este tinuta la frigider. Reteta de cheesecake poate fi usor modificata, prin adaugarea de diferite fructe sau sirop de ciocolata, care ii vor schimba aroma, in unctie de gusturile si preferintele fiecaruia. Mai jos gasesti o varianta delocioasa cu menta si ciocolata a retetei de cheesecake si astept in zona de comentarii sa imi spui daca ai incercat-o sau care este varianta ta.

Ingrediente cheesecake

400g crema de branza
200 ml frisca
1 plic gelatina
50g ciocolata amaruie
60g zahar pudra
1 lingura de lichior de menta
3 linguri de lapte
150g biscuiti cu crema
fructe, gem sau dulceata pentru deasupra



Mod de preparare cheesecake

  1. Asa cum spuneam la inceput, biscuitii de zdrobesc pentru a forma baza prajiturii.
  2. Ciocolata amaruie se pune la topit impreuna cu laptele, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi cand nu mai este fiebinte se pune peste biscuitii faramitati si se amesteca bine din nou.
  3. Pentru ca desertul ca aiba un aspect placut la final, folositi o forma de tort cu marginea detasabila. Se pune folie alimentara in forma de tort si se pune in ea amestecul obtinut anterior din lapte, ciocolata si biscuiti. Nivelati continutul, presandu-l bine si puneti tava la frigider.
  4. Preparati stratul principal al desertului, amestecand crema de branza cu zaharul pudra si lichiorul de menta.
  5. Separat, se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se adauga la amestecul cu branza, preparat anterior.
  6. Se adauga frisca, amestecand in continuu, pana cand totul devine o pasta omogena.
  7. Pasta obtinuta se toarma peste primul strat care intre timp a fost pus la rece, se adauga gemul, duceata sau fructele deasupra, apoi se pune inapoi la frigider, pana cand compozitia se incheaga.

Pentru a o servi, desprindeti peretele tavii pentru tort, iar cheesecake-ul va arata imecabil. Pofta buna!

Save

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *