Escalop de pui cu ciuperci

Escalop de pui cu ciuperci

Parerea cititorilor
[Total: 25 Medie: 4.9]

Reteta de escalop de pui cu ciuperci este una usor de preparat si rapida, fiind in acelasi timp un fel de mancare destul de elegant pentru o masa speciala.

Termenul de escalop vine din limba franceza si se refera la orice tip de carne fara os care a fost batuta cu ciocanul ca pentru snitel. Carnea este preparata astfel pentru a se praji rapid si uniform, fara sa fie nevoie sa fie scufundata in ulei.

Ingrediente escalop de pui cu ciuperci

1 piept pui
500g ciuperci
100 ml vin alb
2 linguri sos de rosii
2 catei usturoi
2 linguri faina
ulei
sare
piper
patrunjel



Mod de preparare escalop de pui cu ciuperci

  1. Pieptul de pui se taie fasii, apoi fiecare fasie de piept de pui se bate cu ciocanul, ca pentru snitel.
  2. Bucatile de pui se trec prin faina si se pun pe foc, intr-o tigaie bine incinsa, cu cateva linguri de ulei sa se prajeasca putin, apoi se ia din tigaie si se pastreaza acoperit pana cand se pregatesc celelalte ingrediente.
  3. Se pun pe foc ciupercile, pana se inloaie si se adauga usturoiul pisat bine. Eu folosesc de obicei ciuperci proaspete, care trebuiesc tinute mai mult pe foc. Daca folositi ciuperci din conserva, le puteti adauga direct peste pui, pentru ca acestea fierb mult mai repede.
  4. Dupa ce ciupercile s-au inmuiat, se adauga vinul alb si se lasa la fiert. Dupa cateva minute se adauga si pasta de rosii.
  5. Atunci cand ciupercile sunt bine fierte, se adauga puiul deja prajit si se lasa pe foc pana cand scade lichidul. Consistenta trebuie sa ramana cea a unui sos.
  6. Dupa ce lichidul a scazut, se adauga sarea, piperul si patrunjelul si se ia de pe foc.

Acum escalopul de pui cu ciuperci este gata si poate fi servit.  Pofta buna!

Save

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *