Reteta fasole batuta

Fasole batuta

Parerea cititorilor
[Total: 5 Medie: 5]

O reteta usor de preparat, fasolea batuta este foarte raspandita in numeroase tari, mai ales in Mexic si America Latina, unde este adesea servita ca  garnitura, langa friptura, ca ingradient principal al unor feluri de mancare traditionale sau pur si simplu impreuna cu nachos. Fiecare tara are insa propria ei variatie de condimente care se adauga la fasolea batuta, eu va prezint mai jos o varianta simpla, usor de preparat, foarte raspandita in tara noastra.

Ingrediente fasole batuta

1/2kg fasole uscata
2 cepe mari
3 catei usturoi
1 lingurita boia
3 foi dafin
ulei
sare
piper



Mod de preparare fasole batuta

  1. Fasolea se fierbe bine impreuna cu foile de fafin, apoi se scurge de apa, dar se pastreaza o cana de apa pentru a se adauga mai tarziu.
  2. Se paseaza fasolea fiarta impreuna cu cateii de usturoi tocati marunt si apoi striviti. Se adauga putin cate putin din apa in care a fiert fasolea, pana cand se obtine consistenta dorita – nu este nevoie sa adaugati toata apa pe care ati pastrat-o, eu am adaugat cam o jumatate de cana.
  3. Ceapa taiata marunt se caleste intr-o cratita bine incinsa cu putin ulei si putina sare, pana se inmoaie si incepe sa se coloreze, apoi se adauga boiaua si se opreste aragazul.
  4. Se scoate ceapa calita din cratita si in locul ei se pune fasolea pasata, in uleiul in care s-a calit ceapa si se pune pe focul dat mic, amestecand incet pana cand tot uleiul este incorporat in pasta de fasole batuta.
  5. Daca fasolea a devenit din nou prea groasa dupa ce a fost tinuta pe foc, se mai adauga apa.
  6. Fasolea batuta se portiveste de sare si piper si este gata de a fi servita, cu ceapa preparata anterior pusa deasupra.

Pofta buna!

Save

Save

Save

Save

Save

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *