Reteta mici de casa, mititei

Mici de casa (mititei)

Parerea cititorilor
[Total: 21 Medie: 4.9]

Micii sunt un preparat clasic pentru romani, nelipsit de pe niciun gratar in zilele de sarbatoare si nu numai. Problema cu micii este ca nu stii niciodata ce mananci.
Probabil au aparut prea multe stiri despre compozitia indoielnica a micilor pe care ii cumperi din supermarket, incat multi au inceput sa se intrebe cum sa isi prepare singuri mici acasa. Mai jos gasiti reteta de mici de casa (reteta mititei facuti in casa).

Ingrediente mici de casa (mititei)

700 de grame carne de vita
500 de grame de carne de porc
o cana supa din oase de vita nesarata (se poate inlocui cu apa)
4 catei de usturoi
1 lingura de cimbru uscat
1 lingurita de boia
1 lingurita de bicarbonat
sare
piper



Mod de preparare mici de casa (mititei)

  1. Daca alegeti sa nu cumparati carnea deja tocata, ci sa o tocati acasa, tineti cont de faptul ca micii au nevoie de o carne destul de grasa, deci nu indepartati grasimea de pe ea, inainte de a o toca.
  2. Se amesteca bine cele 2 carnea de porc cu carnea de vita, apoi se adauga condimentele, inclusiv catei de usturoi zdrobiti bine, bicarbonatul si supa, putina cate putina, pentru a fi incorporata in copozitie. Va recomand sa folositi un robot de bucatarie, pentru ca amestecul rezultat sa fie o pasta omogena, ca un aluat.
  3. Pasta obtinuta de pune la frigider pana a doua zi, acoperita cu folie alimentara. Pentru a se pastra in conditii optime, incercati sa nu lasati aerul sa patrunda sub folia alimentara.
  4. A doua zi, se formeaza micii si sunt gata de pus pe gratar.

Nu cred ca mai este nevoie sa mentionez cum se servesc. Va spun doar pofta buna!

Save

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *