Supa de chimen

Supa de chimen

Parerea cititorilor
[Total: 22 Medie: 5]

O supa aromata, usor de preparat, gata in mai putin de o jumatate de ora. Ingredientele ei sunt foarte ieftine si in plus este ideala pentru perioadele de post. Gasesti ai jos reteta de supa de chimen.

Ingrediente supa de chimen

1 lingura de seminte de chimen
1 ceapa mare
1 morcov mare
1 pastarnac mic
1 catel de usturoi
1 lingura de faina
1 lingurita boia
1 ceasca de bulion de rosii
2 frunze de dafin
ulei
patrunjel
sare
piper
paine prajita sau crutoane pentru servire



Mod de preparare supa de chimen

  1. Legumele, tocate marunt, se calesc intr-o cratita cu ulei bine inchins pana cand ceapa se inmoaie si devine transparenta.
  2. Se adauga semintele de chimen si se mai lasa la calit alte cateva minute, amestecand des. Pentru un gust mai proeminent de chimen,  semintele se pot zdrobesc inainte de a fi puse peste restul ingredientelor. Oricum, acestea se umfla si se inmoaie prin fierbere, deci nu insista prea tare cu zdrobitul.
  3. Se adauga boiaua si faina, amestecand in continuu, pana cand toate legumele sunt imbracare in faina.
  4. Se adauga apa fierbinte, cam 5 cani, amestecand in continuu.
  5. Se pun frunzele de dafin si bulionul si se lasa la fiert pana se inmoaie destul de bine legumele, aproximativ 20 de minute.
  6. La sfarsit, se condimenteaza cu sare, piper si patrunjel, dupa gust.

Se serveste fiebinte, insotita de crutoane sau paine prajita.

Save

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *